|
Рівноважна вологість як один із важливих показників енергоефективних під час сушіння харчових порошкоподібних матеріалів біологічної природи (Англ. мова) [Текст] / Ж. Петрова, К. Самойленко, Ю. Новікова, П. Петров. – С. 90-97. – DOI: https://doi.org/10.23939/jeecs2022.02.090.
В статті представлено результати досліджень – отримано кінетичні криві адсорбції водяної пари антиоксидантних функціональних порошків та продуктів швидкого приготування (сухий борщ) на їх основі та проведена порівняльна характеристика досліджуваних зразків. В результаті досліджень виявлено, що рівноважна вологість функціональних (буряково–лимонного та буряково–ревеневого) порошків становить 11 % та 10 %, а сухого борщу лише 7,5 %. |