|
Маляренко, О. Є. Удосконалена методика визначення повної енергоємності продукції для багатопродуктових виробництв [Текст] / О. Є. Маляренко, В. В. Станиціна // Проблеми загальної енергетики. – 2021. – № 2. – С. 12-20.
Представлено удосконалену методику визначення повної енергоємності продукції та послуг, яка, на відміну від чинного ДСТУ 3682–98, включає розширені та уточнені алгоритми визначення прямої та технологічної енергоємності продукції з наданням коефіцієнтів розподілу спільних енерговитрат для багатопродуктових виробництв, нові алгоритми визначення складових повної енергоємності: трудовитрат та основних виробничих фондів, уточнену методику оцінки повної енергоємності природоохоронних заходів. Представлена методика надає можливість визначати показники прямої, технологічної та повної енергоємності продукції, враховуючи технологічне переозброєння виробництв та порівнювати відповідні показники до та після модернізації на різних ієрархічних рівнях (технологія, завод, країна). |