|
Вплив лімітуючих амінокислот на окремі біохімічні показники в організмі тварин [Текст] / О. З. Сварчевська, О. В. Швед, Н. З. Огородник [та ін.] // Chemistry, Technology and Application of Substances. – 2020. – Vol. 3, № 2. – С. 93-101.
Проаналізовано ефективність застосування найбільш лімітуючих амінокислот (лізину, метіоніну і треоніну) у раціонах свиней з метою забезпечення їх організму протеїном. Отримані результати вказують на прямий зв'язок між рівнем вказаних амінокислот у раціоні свиней та концентрацією загального протеїну і обернений зв'язок із вмістом вільних амінокислот у плазмі крові. Крім цього, у крові свиней, яким до раціону додавали зазначені амінокислоти відмічено зниження концентрації сечовини, глюкози і неестерифікованих жирних кислот.
|