|
Паляниця, Л. Я. Спельта як сировина у біотехнологічних процесах [Текст] / Л. Я. Паляниця, Н. І. Березовська, З. Г. Піх // Chemistry, Technology and Application of Substances. – 2020. – Vol. 3, № 2. – С. 73-78.
Здійснено аналіз літературних джерел щодо перспектив вирощування та використання у біотехнологічних процесах спельти Triticum spelta L., до якої сьогодні спостерігається значний інтерес. Визначено мікрофлору спельти як можливої альтернативної сировини у спиртовому виробництві, а також мікрофлору спельтового сусла, одержаного термоферментативним обробленням зернової сировини. Показано переваги спельти у порівнянні з пшеницею звичайною щодо зменшення контамінатної мікрофлори на зерні і в суслі. |