|
Контроль та керування процесу екстракції в промисловій біотехнології бета-каротину з Blakeslea trispora [Текст] / А. П. Бєлінська, О. О. Варанкіна, О. М. Близнюк [та ін.] // Інтегровані технології та енергозбереження. – 2021. – № 3. – C. 46-56.
Визначено раціональні параметри екстракції бета-каротину з Blakeslea trispora обраними екстрагентними (рафінованими дезодорованими соняшниковою, високоолеїновою соняшниковою, кукурудзяною і кунжутною оліями) для керування технологічними властивостями його розчинів. Доведено, що застосування вказаних рафінованих дезодорованих олій як екстрагентів практично не впливає на вміст цільового продукту в олійних екстрактах біомаси, але впливає на аналітичні числа екстрактів, що характеризують вміст вільних жирних кислот, пероксидів та гідропероксидів. |