|
Максимів, Н. Л. Застосування ультразвуку для очищення стічної води у харчовій промисловості. [Текст] / Н. Л. Максимів, Л. П. Олійник // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Серія : Хімія, технологія речовин та їх застосування / МОН України. – Львів : Львівська політехніка, 2016. – № 841. – С. 308-315.
Досліджено вплив ультразвуку на зменшення величини біологічного та хімічного забруднення стічної води. Наші результати показують, що окиснення органічних сполук, що виділяються в дисперсії під час обробки ультразвуком, відбувається за реакцією першого порядку. Дисперсія мікроорганізмів – гетерогенна система, і її окиснення відбувається за реакцією псевдодругого порядку, очевидно, тільки на поверхні клітин. Запропоновано математичну модель, яка описує процес руйнування агломератів клітин мікроорганізмів. |