|
Моргун, Б. Вплив гена Gpc-B1 на вміст білка в зерні пшениці м’якої озимої на фоні генетичного середовища українських сортів (Англ. мова) [Текст] / Б. Моргун, Н. Сандецька, Л. Великожон // Science and Innovation. – 2023. – Vol. 19, № 6 (114). – С. 31-39. – https://doi.org/10.15407/scine19.06.031.
Результати наших досліджень показали, що вплив гена Gpc-B1 на врожайність зерна практично відсутній на фоні генетичного середовища сорту Куяльник районованого українського сорту. Досліджено вплив цього гена на хлібопекарські властивості м'якої пшениці. Лінії з геном Gpc-B1 і без нього мають майже однакову швидкість седиментації. Нами створено сучасний селекційний матеріал м’якої озимої пшениці з підвищеним вмістом білка в зерні в поєднанні з високими господарсько-цінними властивостями, готовий до державних сортовипробувань. |