|
Шкодочинність жовтої іржі пшениці та ідентифікація генів стійкості до її високовірулентних рас (англ. мова) [Текст] / Т. Чугункова, Н. Пастухова, Т. Топчій [et al.] // Science and Innovation. – 2023. – Vol. 19, № 4 (112). – С. 66-78. – DOI: https://doi.org/10.15407/scine19.04.066.
Найбільш шкідливими і поширеними серед хвороб пшениці є грибкові захворювання, зокрема жовта іржа. У зв'язку з еколого-кліматичними змінами жовта іржа ( Puccinia striiformis West. f. sp. tritici ) активно поширюється та завдає шкоди посівам пшениці, зокрема в Україні. Одним із аспектів подолання цієї проблеми може стати моніторинг поширення хвороби та використання передових методів молекулярної генетики та селекції для створення нових стійких сортів. |