|
Кічура, Д. Б. Синтез та властивості вуглеводневих олігомерів, модифікованих малеїновим ангідридом [Текст] / Д. Б. Кічура // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Серія : Хімія, технологія речовин та їх застосування / МОН України. – Львів : Львівська політехніка, 2016. – № 841. – С. 97-101.
Вивчено вплив температури процесу, а також кількості модифікатора або мономеру на синтез вуглеводневих олігомерів. У результаті експериментальних досліджень встановлено основні закономірності та визначено оптимальні умови перебігу процесу: температура 453 К, кількість модифікатора 15 % мас., тривалість 6 год. Синтезовані олігомери можна використовувати як замінники дорогих та дефіцитних продуктів природного походження, наприклад, рослинних олій, каніфолі. |