|
Співак, О. Ю. Експериментальні дослідження кінетики сушіння гіркого перцю в камерній конвективній сушарці [Текст] / О. Ю. Співак, Д. І. Денесяк, К. О. Іщенко // Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві : науково-технічний збірник / ВНТУ. – Вінниця : ВНТУ, 2015. – № 2 (19). – С. 70-73.
Експериментально досліджено кінетику процесу конвективного сушіння плодів гіркого перцю як за стаціонарного режиму, так і за режиму зі спадаючою швидкістю сушіння. Побудовано криві сушіння, кінетичні залежності швидкості та інтенсивності сушіння. Крива швидкості сушіння, отримана методом графічного диференціювання, чітко розділена на три зони: зону нагріву і зони сушіння з постійною і спадаючою швидкістю. Для збереження високої якості готового продукта зону сушіння з постійною швидкістю можна збільшити підбором
тепловологісного режиму, зокрема зміною коефіцієнта рециркуляції теплоносія.
|