П59 |
Поржезінський, Ю. Г. Основи проектування водопідготовки ТЕЦ і котелень харчових підприємств [Текст] : навчальний посібник / Ю. Г. Поржезінський ; МОН України, НУХТ. – К. : НУХТ, 2008. – 206 с. – 32,00 грн.
Викладено питання проектування і експлуатації водопідготовчих установок для парових котлів низького і середнього тиску та водогрійних котлів. Розглянуто фізико-хімічні основи процесів обробки води, сучасні схеми водопідготовки, методики їх розрахунків і рекомендації щодо вибору раціональних схем. Наведено основні технічні і режимні характеристики вітчизняного та іноземного обладнання для водопідготовки котелень, ТЕЦ і технологічного водопостачання харчових підприємств. Подано приклад розрахунку водопідготовки цукрового заводу. |